Informatie

Samen maken we de stap naar gezonde en verzorgde voeten.

Waarom is het belangrijk om naar een pedicure/voetverzorgster te gaan. Uw voeten leggen in uw leven vele kilometers af, een goede voetverzorging is belangrijk, veel mensen gaan pas naar de pedicure/voetverzorgster als er pijnklachten zijn.
Beter is het als u preventief uw voeten laat behandelen en verzorgen door een goed opgeleide pedicure/voetverzorgster.

Veel mensen schamen zich voor hun voeten en teennagels ze zien er niet mooi uit, vaak zitten er likdoorns die veel pijn veroorzaken.
Vaak wordt er te lang doorgelopen met de pijnklachten met als gevolg dat er ook andere klachten bijkomen (rugklachten, hoofdpijn enz.) doordat ze een verkeerde houding aannemen.

Veel problemen kunt u soms zelf al verhelpen door goed passend schoeisel te dragen, door regelmatig uw voeten te laten verzorgen door de pedicure zijn veel klachten te voorkomen.
Mochten er ondanks alle maatregelen die u zelf heeft genomen er toch nog problemen ontstaan, neemt u dan contact op met een pedicure/voetverzorgster en laat uw voeten deskundig behandelen

 Voordat ik met de behandeling begin, maak ik een anamnese. Dat wil zeggen dat ik goed kijk wat er met uw voeten aan de hand is.

De pedicurebehandeling wordt als volgt uitgevoerd:
- eerst worden uw voeten gedesinfecteerd met alcohol
- daarna worden de nagels van de voeten keurig geknipt
- eventuele kalknagels en ingegroeide nagels worden behandeld
- nagels worden gepolijst zodat ze er weer mooi uitzien
- eksterogen (eeltpitten) worden verwijderd
- eelt wordt verwijderd
- tot slot worden uw voeten ingecrèmed

 Hygiëne
Een goede hygiëne tijdens de behandeling is erg belangrijk. De behandeling wordt met de grootst mogelijke zorg uitgevoerd. Aan de reiniging van de materialen besteed ik veel aandacht. Dat geldt ook voor de keuze van de producten die ik gebruik. Zo wordt de kans op huidirritaties en infecties tot een minimum beperkt