Voetreflexzonemassage

Voetreflexzonemassage is een natuurgeneeswijze. De stimulatie van de reflexpunten in de voet en onderbeen geeft in de corresponderende organen en weefsels van het lichaam een betere doorbloeding, afvoer van afvalstoffen via het lymfesysteem en wordt op deze manier het zelfgenezend vermogen van het lichaam ingeschakeld.

De behandeling werkt op zowel lichamelijk, geestelijk en emotioneel gebied.

In de voetreflexzonetherapie werken we met Neurologische massagetechnieken en Energetische massagetechnieken. Afhankelijk van de vraagstelling voor behandeling wordt er een behandelplan opgesteld en zal hierin de gewenste massagetechniek worden opgenomen

Lichte klachten
De diep ontspannen behandeling wordt meestal als weldadig ervaren en lichte klachte o.a. hoofdpijn, duizeligheid, slaapproblemen, maagpijn, obstipaie, blaasontsteking, hoge bloeddruk , nek en rugpijn kunnen na een aantal behandelingen verminderen of verdwijnen.

Ernstige klachten
Bij ernstige klachten kunnen ze vaak een welkome bijdrage vormen, naast de medische behandeling. Een voetreflexzonemassage werkt dan vaak verzachtend en of krachtgevend bij zowel lichamelijke als geestelijke pijn zoals  o.a. angst, verdriet en stress.

Een voetreflexbehandeling biedt:
- Ontspanning van lichaam en geest en werkt stressverlagend.
- Verlichting van pijnklachten.
- Het aanvoeren van zuurstof en afvoeren van afvalstoffen.
- Versterken van het immuunsysteem.
- Bevorderd de balans van het hormonaal stelsel.
- Verbeterd de bloedsomloop.

Geen klachten:

Ook dan is het een fijne behandeling en werkt de voetreflexzonemassage preventief